Wie is Machiel en wat is zijn diepere motivatie om hypnotherapie te doen?

Laten we beginnen met zijn tienerjaren. Die waren niet erg succesvol, van school gestuurd, geen opleiding of relevante. werkervaring. Dit duurde voort totdat hij eenentwintig jaar was. Toen was er iemand die hem wilde helpen. Hij kreeg het aanbod om weer een jaar naar school te gaan. Deze kans heeft hij met beide handen aangegrepen. Drie jaar avondschool later had hij zijn HBO studie afgerond om later ook nog bedrijfskunde aan de Open Universiteit te studeren. Maar dat is niet het enige, op zijn eenentwintigste bestempeld als kansarme jongere en op zijn dertigste al eindverantwoordelijke financiën van een bedrijf met meer dan vierhonderd medewerkers. Dit allemaal gerealiseerd in negen jaren. Toen hij terug naar school mocht besefte bij dat dit een eenmalig aanbod zou zijn. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij zijn leven weer op de rails kreeg, Maar bovenal dat hij zich de kracht van het bewustzijn en onderbewustzijn realiseerde. Dit was dus al zo’n twintig jaar voordat hij hypnose ontdekte

Machiel was dertien jaar lang eindverantwoordelijke financiën / business controller. Toen stond hij opnieuw op een kruispunt in zijn leven, hij begon zijn eigen bedrijf. Hij ontwikkelde een online boekhoudprogramma voor zzp’ers en startte zijn eigen administratiekantoor.

De start van het eigen bedrijf ging niet helemaal soepel. Hij begon met de “gezond verstand” methode, maar kwam er al snel achter dat hij geen kennis van het ondernemen had. Daarom begon hij diverse workshops en trainingen te volgen. Cursussen persoonlijke ontwikkeling ontbraken hier niet in. Zo is hij bijvoorbeeld ook gecertificeerd mindfulness coach. Aansluitend heeft Machiel zijn vijfentwintig jaren ervaring met financiën en zijn mindfulness ervaringen van de laatste jaren gecombineerd in Moneyfulness en er een uniek programma van gemaakt. Je gaat leren leven met geld, meer geld en minder stress. Zijn boek “Moneyfulness” is in 2020 gepubliceerd in de Verenigde staten.  

Al deze cursussen en trainingen hebben hem uiteindelijk de opleiding tot hypnotherapeut doen volgen. De psychologie van het geld en de werking van het brein fascineren hem mateloos.

Zijn diepste wens is om de geldstress te beëindigen door een verbetering van je mindset, gedrag, emoties en overtuigingen met betrekking tot geld. Dit kan middels hypnotherapie op de belemmerende overtuigingen, blokkerend gedrag, uitstelgedrag en op het gebied van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Dit laatste is van groot belang want je eigenwaarde heeft een directe relatie tot je netto waarde.

Doorgaans wordt een issue in twee sessies (één langere live sessie) en een kortere verankersessie opgelost. Het kan zijn dat er een tweede live sessie extra nodig is. Dit wordt meteen de eerste sessie besproken indien dit het geval is.

 

Toepassingen Hypnotherapie 


  • Belemmerende overtuigingen (met geld)
  • Eigenwaarde – zelfvertrouwen
  • Blokkerend gedrag (met geld)
  • Emoties die je in de weg zitten (met geld)
  • Stress
  • Uitstelgedrag
  • Stoppen met roken (voorheen verstokte roker)
  • Faalangst / vliegangst en andere angsten.